Rengøringsfradrag til erhverv og private

Niels Henrik Østergaard · 7. June 2022

Når du nyder glæder som rengøring i hjemmet, kan du få et servicefradrag eller et såkaldt rengøringsfradrag. Servicefradraget går under håndværkerfradrag, og det gælder ved rengøring, vinduespolering og mere. For virksomheder er servicefradraget ikke gældende, men du kan derimod trække momsen fra.

Det kan være komplekst at navigere rundt i de forskellige termer og betingelser. Derfor træder vi nu et skridt tilbage og guider dig gennem, hvad servicefradraget dækker, hvordan du indberetter det og meget mere. På den måde kan du være helt sikker på, at du får mest muligt ud af fradraget – uanset om det er den daglige eller ugentlige rengøring.

Hos Servico er vi eksperter i rengøring, og vi rengør alt fra kontor- og cafémiljøer til slutrengøring efter håndværker. Uanset branche og omfang er vi altid behjælpelige med en bred vifte af professionelle rengøringsservices. Det garanterer, at du kan indberette ydelsen til skat og dermed gøre brug af det årlige servicefradrag.

Hvad er servicefradraget?

Servicefradrag, rengøringsfradrag eller håndværkerfradrag? Kært barn har mange navne, men eftersom håndværkerfradraget er afskaffet, så lad os holde os til det, der gælder: nemlig servicefradraget. Servicefradraget dækker en bred vifte af services, du kan modtage. Det gælder blandt andet havearbejde, børnepasning og det, vi er her for – nemlig rengøring.

Servicefradraget er på 6400 kr. pr. person i husstanden – helårsbolig eller fritidsbolig, som udelukkende dækker omkostninger til arbejdslønnen. Det betyder altså, at du ikke kan få fradrag for de materialer, der er benyttet under rengøringen. Det betyder også, at du skal huske at gemme din faktura eller kvittering, så du kan dokumentere den service, du får modtaget. Som virksomhed skal du være momsregistreret og momspligtig, for at kunne trække momsen fra. Samme regler gør sig gældende med, at erhvervskunder af rengøring skal dokumentere arbejdet og betalingen heraf.

Hvad dækker servicefradraget?

På trods af, at håndværkerfradraget blev afskaffet pr. 1. april 2022, er servicefradraget stadig gældende i private hjem. Det betyder, at du fortsat kan få fradrag på rengøring i hjemmet, og ligeledes kan du få fradrag for momsen i virksomheden. Men hvilken slags rengøring dækker service fradraget egentlig? Der er nemlig en lang række rengøringsservices, som vi hos Servico tilbyder, som går under servicefradraget:

  • Rengøring af badeværelse (toilet og bad)
  • Vinduespolering
  • Støvsugning og gulvvask
  • Vask og aftørring af overflader
  • Opvask
  • Tøjvask og strygning
  • Rens af gardiner, tæpper m.m., hvis det er gjort i boligen

Indberet dit servicefradrag til Skat

Det er ganske simpelt at indberette servicefradraget til Skat. Det allervigtigste er, at du har kvittering eller dokumentation for betalingen. Godkendte betalingstyper til indberetningen er bankoverførsel, kortbetaling enten online eller ved terminal, indbetalingskort (girokort) og Mobilepay.

Du indberetter fradraget ved at gå ind på Skats hjemmeside, hvor du under fradrag finder servicefradag. Her kan du klikke på ”Oplys servicefradrag”, som guider dig gennem hele processen. På den simple måde kan du nyde godt af rengøringen og den fradrag, der følger med.

For virksomheder skal du indberette dit momsfradrag på Skats hjemmeside, hvor flere dokumentationsregler og krav gør sig gældende.

Servico – eksperter i erhvervsrengøring

Hos Servico ser vi os selv som værende eksperter i rengøring. Vi ved, hvor meget det betyder at være omgivet af et rent og sundt miljø. Derfor bruger vi desuden miljøvenlige rengøringsmidler, ligesom vi har mere end 10 års erfaring. Vi garanterer effektivitet og kvalitet ved enhver opgave, så du kan være sikker på et hjem eller virksomhed er pletfrit og skinnende.

Kontakt os i dag, og lad os tage en snak om, hvordan vi kan servicere din virksomhed. Vi har afdelinger i både København og Aarhus, og der er ingen branche, der ikke passer til vores virksomhed.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Sidder du tilbage med spørgsmål omkring vores rengøringsopgaver, og har du brug for kyndig rådgivning? Så er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Vores dygtige medarbejdere sidder klar til at besvare dine spørgsmål på enten telefon eller mail. Du er også velkommen til at udfylde vores kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig!

Vores første møde og gennemgang er uforpligtende

Ring på +45 70 228 227
Vi glæder os til at snakke med dig.

 

Niels Henrik Østergaard
CEO

    Bliv ringet op